Αναζήτηση

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Καρτελάκια για τα ονόματα των παιδιών

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο/η Εκπαιδευτικός έχει να προετοιμάσει πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι οι καρτέλες με τα ονόματα των παιδιών για την Γωνιά της Γραφής, προκειμένου να ανατρέχουν σε αυτές για να γράφουν το όνομά τους στις εργασίες τους, αλλά και τα διακριτικά σύμβολα, που μπορούμε να τοποθετούμε στις κρεμάστρες και στα ντουλαπάκια του ύπνου για να ξέρουν τα παιδιά , που να εναποθέτουν τα πράγματά τους και να κρεμούν τα μπουφάν τους. Διαδικασία που διευκολύνει και τον/την εκπαιδευτικό για να είναι και αυτοί σε θέση να ξεχωρίζουν τα πράγματα των παιδιών όταν χρειαστεί.

Στην παρακάτω άδεια από πληροφορίες εικόνα, επικολλούμε φωτογραφίες των παιδιών και γράφουμε τα ονόματά τους και με κεφαλαία και με μικρά γράμματα, τα οποία πλαστικοποιούμε και σε τοποθετούμε στη γωνιά της γραφής σε μία μολυβοθήκη. Από εκεί τα παιδιά τις παίρνουν και γράφουν  το όνομά τους στις εργασίες τους . 


Οι παρακάτω 4 σελίδες από καρτέλες θα μας χρησιμεύσουν για να γράψουμε τα ονόματα των παιδιών για τα συρτάρια τους. Διαλέγουν τα παιδιά το σύμβολο, που επιθυμούν και αφού γράψουμε το όνομά τους στο πλάι της καρτέλας τα κολλάμε στα συρτάρια.
Επιλέξαμε 24 αγαπημένα σύμβολα και ελκυστικά προς τα παιδιά.





Τα ίδια σύμβολα τα κολλάμε και στις κρεμάστρες , αλλά και στα ντουλαπάκια με τα σεντόνια των παιδιών.Έτσι τα παιδιά γνωρίζουν ποιο είναι το δικό τους συρτάρι,ποια είναι η δική τους κρεμάστρα και ποιο είναι το δικό τους ντουλάπι. Αποκτούν σταθερές μέσα στο σχολείο, το κάνουν "δικό τους" και εξασκούν την μνήμη τους, αφού πρέπει να θυμούνται ποιο σύμβολο αντιστοιχεί σε ποιο συμμαθητή τους.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..