Αναζήτηση

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΩΦΥΛΛΑ για τους Φακέλους των νηπίων

Είναι κοινός τόπος, ότι πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς έχουμε να ετοιμάσουμε την αποχαιρετιστήρια γιορτή, σκηνικά-πρόβες. Παράλληλα να συνεχίσουμε τη διδασκαλία,αλλά και να κάνουμε το συμμάζεμα των φακέλων των παιδιών. Το τελευταίο μπορούμε να το μεταθέσουμε για την αρχή της χρονιάς!!!
Χρησιμοποιώντας τους μαλακούς φακέλους με τις τρύπες, όπως της εικόνας παρακάτω.


Το εξώφυλλό για τον φάκελο το δίνουμε στα παιδιά να το χρωματίσουν τον πρώτο καιρό και το κολλάμε με σελοτέιπ ή με συρραπτικό εσωτερικά του διάφανου εξώφυλλου του ντοσιέ μας, ώστε να φαίνεται  προς τα έξω και να προστατεύεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ για το ντοσιέ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ


ΕΞΩΦΥΛΛΟ για το ντοσιέ των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  

ΕΞΩΦΥΛΛΟ για το ντοσιέ της ΓΛΩΣΣΑΣ 


Αντίστοιχο εξώφυλλο για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη παρατίθεται στο link : http://e-children.blogspot.gr/search/label/%CE%94%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%97


Αυτού του τύπου η αρχειοθέτηση των εργασιών, μας βοηθάει και στο portfolio, αφού οι εργασίες των παιδιών είναι τοποθετημένες από την παλαιότερη στην πιο πρόσφατη από τα ίδια τα παιδιά χωρίς εμείς να προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στα ασυμμάζευτα συρτάρια τους. Αλλά μας βοηθά, ώστε τα παιδιά ,έστω και λίγο ετεροχρονισμένα, αν ο χρόνος δεν μας επαρκούσε, να ανατρέξουν από μόνα τους στις εργασίες τους και να μας δώσουν εκείνη που θέλουν για να τη βάλουμε στο portfolio.


ΕΞΩΦΥΛΛΟ για το ντοσιέ των ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την γνώμη σου..